Όσοι δεν το κάνουν πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίες δοκιμές με δικά τους έξοδα.

Όσοι δεν το κάνουν πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίες δοκιμές με δικά τους έξοδα.

Αυτό εγκυμονεί κινδύνους για άλλα μέλη της οικογένειας που δεν είναι εμβολιασμένα και για άτομα στην κοινότητα αυτού του ατόμου που δεν μπορούν να εμβολιαστούν λόγω υποκείμενων προβλημάτων υγείας.

COVID και ασφάλεια σε εξωτερικούς χώρους: Εδώ είναι τι γνωρίζουμε

Είναι ασφαλέστερο εάν το μη εμβολιασμένο άτομο φοράει μάσκα, αλλά το να αγκαλιάζεις ένα μη εμβολιασμένο άτομο παρουσιάζει τις ίδιες προκλήσεις με κάθε άλλη μορφή στενής επαφής.

"Είναι σχετικά ασφαλές για το εμβολιασμένο άτομο επειδή είναι τόσο καλά προστατευμένο από τον COVID, αλλά για μένα δεν είναι αρκετά ασφαλές για να το κάνω χωρίς αρκετή σκέψη", είπε ο Wachter. "Η σημαντική σκέψη είναι "Αξίζει τον κόπο;"

Δύο 30χρονοι φίλοι που συναντιούνται για καφέ – ένας εμβολιασμένος και ένας όχι – θα πρέπει να αποφύγουν την αγκαλιά αν μπορούν. Το πιο κοινό αίνιγμα αφορά τους εμβολιασμένους παππούδες και τα μη εμβολιασμένα εγγόνια, πολλά από τα οποία είναι ακόμη πολύ μικρά για να κάνουν το εμβόλιο.

«Νομίζω ότι αξίζει τον κόπο», είπε ο Γουάχτερ. "Υπάρχει ένας μικρός κίνδυνος, αλλά ο παππούς και η γιαγιά που είναι εμβολιασμένοι είναι απίθανο να μεταδοθεί στο παιδί. Τα παιδιά δεν αρρωσταίνουν πολύ συχνά και μετά από την άποψη ότι το παιδί το έχει και το μεταδώσει στον παππού και τη γιαγιά, είναι επίσης απίθανο. Όταν λαμβάνετε υπόψη όλα αυτά τα πράγματα και πόσο σημαντική είναι αυτή η σχέση – το να αγκαλιάζετε ένα παιδί, λέω να το κάνω».

Οι ειδικοί δεν συνιστούν να αγκαλιάζετε, να φιλάτε ή να αγγίζετε μεγάλο αριθμό ανθρώπων – για παράδειγμα σε μια θρησκευτική λειτουργία – εάν δεν γνωρίζετε την κατάσταση εμβολιασμού τους.

Πώς να αγκαλιάζεσαι με ασφάλεια

Τα εμβολιασμένα άτομα μπορούν να αγκαλιάζονται όσο συχνά θέλουν. Όταν συμβαίνει μια αγκαλιά μεταξύ ενός εμβολιασμένου και ενός μη εμβολιασμένου ατόμου, υπάρχουν τρόποι να διασφαλιστεί ότι η αγκαλιά είναι όσο το δυνατόν πιο ασφαλής.

Βεβαιωθείτε ότι το κεφάλι κάθε ατόμου είναι προς την αντίθετη κατεύθυνση. Μην αγκαλιάζεστε αν ένα άτομο είναι άρρωστο. Ο William Schaffner, καθηγητής και ειδικός σε λοιμώδεις νόσους στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Vanderbilt στο Νάσβιλ του Τενεσί, είπε ότι για τα μικρά, ανεμβολίαστα παιδιά που αγκαλιάζουν τους παππούδες τους, ο κίνδυνος ελαχιστοποιείται όταν ο παππούς και η γιαγιά μένουν όρθιοι και το εγγόνι αγκαλιάζει γύρω από τη μέση.

Ο Schaffner ενθαρρύνει επίσης τους ανθρώπους να εξετάσουν άλλες μορφές αφής που μειώνουν την πιθανότητα σταγονιδίων να φτάσουν στη μύτη ή το στόμα, όπως ένα φιλί στο κεφάλι. Και ενώ μερικές φορές χρειάζεται μια μακρά αγκαλιά, εάν αγκαλιάζετε ένα ανεμβολίαστο άτομο, είναι καλύτερο να κάνετε πιο σύντομη.

Τα φυσικά συστατικά της Welltone είναι η πορεία σας προς τη βέλτιστη υγεία της καρδιάς – ανακαλύψτε τα στη διεύθυνση https://welltone-website.com/el/ .

"Θα υποχωρούσα αμέσως. Με αυτόν τον τρόπο έχετε τη φυσική επαφή, αλλά δεν έχετε παρατεταμένη επαφή", είπε.

Θέστε όρια γύρω από την αφή

Ο Schaffner είπε ότι το να σχεδιάσεις ποιον να αγγίξεις και πώς να αγγίξεις εκ των προτέρων μπορεί να μετριάσει την αδεξιότητα.

Εάν συναντάτε κάποιον που δεν έχετε δει εδώ και καιρό, συζητήστε εκ των προτέρων σχετικά με το τι αισθάνεστε και οι δύο. Εάν τα μη εμβολιασμένα εγγόνια βλέπουν εμβολιασμένους παππούδες και γιαγιάδες, οι ενήλικες θα πρέπει να είναι εκ των προτέρων σχετικά με το τι είναι εντάξει και τι όχι.

«Θα τηλεφωνούσα στους γονείς σου εκ των προτέρων και θα έλεγα: «Μαμά και μπαμπά, ορίστε πώς θα το κάνουμε αυτό», οπότε όλοι είναι στην ίδια σελίδα», είπε.

Πιθανότητες στάθμισης

Οι άνθρωποι έχουν μια δύσκολη περίοδο με την πιθανολογική σκέψη, είπε ο Wachter. Θέλουν απλές απαντήσεις σε μαύρο και άσπρο. Δυστυχώς, το COVID-19 παρουσιάζει πάρα πολλές μεταβλητές για τέτοια βεβαιότητα.

Οι ειδικοί λένε γενικά ότι εάν είστε εμβολιασμένοι και ο επιπολασμός του COVID-19 στην κοινότητά σας είναι πολύ χαμηλός, οι πιθανότητες να το κολλήσετε από μη εμβολιασμένο άτομο είναι ελάχιστες.

Σε αυτό το σημείο της πανδημίας, οι ειδικοί συνιστούν να ακολουθείτε τις οδηγίες του CDC και να χρησιμοποιείτε λογική και λογική στη λήψη αποφάσεων. Βγάζετε τη μάσκα σας για να φάτε τρομερό φαγητό για το αεροπλάνο; Ίσως αυτό να μην αξίζει τον κόπο. Αγκαλιάζετε κάποιον που αγαπάτε που δεν έχετε δει εδώ και ένα χρόνο; Αυτό μπορεί να είναι.

«Είναι απολύτως λογικό να συμπεριφέρεσαι σαν άνθρωπος και όχι σαν ρομπότ. Να είσαι προσεκτικός στις πιθανότητες και να αναγνωρίσεις ότι δεν είναι γελοίο για σένα να κάνεις μια επιλογή που μπορεί να ήταν πολύ επικίνδυνη όταν ήσασταν χωρίς εμβολιασμό ή θα ήταν πολύ επικίνδυνη αν αυτό ήταν σήμερα στην Ινδία», είπε ο Wachter. «Σχεδόν παντού στις Ηνωμένες Πολιτείες σήμερα για ένα εμβολιασμένο άτομο ο κίνδυνος είναι τόσο χαμηλός που είναι λογικό να σταθμίσουμε την ευχαρίστηση και την ανθρώπινη διάσταση της δραστηριότητας όταν αποφασίζουμε ποιον και πότε να αγγίξουμε».

Μπορεί επίσης να σας ενδιαφέρει:

  • Τα αδέρφια τσακώνονται. Οι σύζυγοι σε αντίθεση. Πώς να διορθώσετε σχέσεις που έχουν καταστραφεί από τον COVID.
  • «Έχω κλάψει. έχω παρακαλέσει. Έχω φωνάξει: Τα ζευγάρια συγκρούονται για τον COVID-19
  • Ένας πατέρας, το μωρό του και μια οικογένεια διχασμένη από την πανδημία

Τον Ιούνιο, η FDA ενέκρινε το aducanumab της Biogen, το οποίο η εταιρεία πουλάει τώρα με το όνομα Aduhelm, ένα φάρμακο που χορηγείται από IV μία φορά κάθε τέσσερις εβδομάδες για να επιβραδύνει τη μείωση σε άτομα με ήπια προβλήματα μνήμης και σκέψης που προκαλούνται από τη νόσο του Αλτσχάιμερ.

Προηγουμένως: Το ζευγάρι Des Moines αγκαλιάζει την πρόκληση της νόσου του Alzheimer

Το Aduhelm είναι ένα αντίσωμα που έχει σχεδιαστεί για να επιτίθεται στις πρωτεϊνικές δομές, που ονομάζονται επίσης αμυλοειδείς πλάκες, που προκαλούν τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Οι πλάκες αμυλοειδούς ουσιαστικά λειτουργούν ως οδοφράγματα που εμποδίζουν τους νευρώνες να συνδεθούν και διαταράσσουν την επικοινωνία με τον εγκέφαλο, σύμφωνα με την οικογενειακή νοσοκόμα Jenifer Clark, η οποία χορήγησε το φάρμακο στη Zuendel.

Το Aduhelm συνιστάται επί του παρόντος για ασθενείς με Αλτσχάιμερ στα πρώιμα ή ήπια στάδια της νόσου όπως το Zuendel, είπε ο Clark.

Το φάρμακο δεν είναι ακόμη διαθέσιμο στην Αϊόβα ή σε πολλές άλλες πολιτείες. Τόσο οι ασθενείς όσο και οι πάροχοι υγειονομικής περίθαλψης πρέπει να ξεπεράσουν αρκετά ρυθμιστικά εμπόδια για τη χορήγηση του φαρμάκου. Επιπλέον, τα Κέντρα Υπηρεσιών Medicare & Medicaid δεν έχουν ακόμη εγκρίνει την κάλυψη της θεραπείας. Οι υποστηρικτές πιστεύουν ότι μόλις καλυφθεί η θεραπεία, θα είναι διαθέσιμη στα περισσότερα μεγάλα νοσοκομεία και κέντρα έγχυσης.

Η Biogen είπε ότι η τιμή καταλόγου θα ήταν 4.312 $ ανά θεραπεία για ένα άτομο μέσου βάρους – μια τιμή που θα ήταν συνολικά περίπου 56.000 $ ετησίως, πριν από την ασφάλιση.

Ο Zuendel διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ τον περασμένο Οκτώβριο και η οικογένειά του είπε ότι γνώριζε όταν άκουσαν για το φάρμακο ότι αυτό ήταν το επόμενο βήμα.

Σύμφωνα με την Kathy Mayberry, εκπρόσωπο της Virtis Health, ο Zuendel έψαξε τη θεραπεία Aduhelm στο Google και επικοινώνησε με την κλινική για να ξεκινήσει η διαδικασία. Περίπου έξι εβδομάδες αργότερα, μετά από ιατρικές μελέτες για τον Zuendel, εγκρίθηκε ως ο πρώτος παραλήπτης του φαρμάκου στην κλινική, είπε ο Mayberry.

«Ο Mike ήταν πολύ προληπτικός για να φτάσει σε αυτό το σημείο και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που ξεκινήσαμε αυτό το ταξίδι με το φάρμακο και με την έγχυση», δήλωσε η σύζυγος του Zuendel, Brooks West. «Επειδή ελπίζουμε ότι θα είναι η αρχή μιας επιβράδυνσης της νόσου και τελικά μια θεραπεία».

Ο Zuendel είπε ότι η διάγνωσή του πέρυσι έμοιαζε με "γροθιά στο έντερο", αλλά ότι βρίσκεται σε ένα σημείο όπου είναι έτοιμος "να πάει στη μάχη με το Αλτσχάιμερ".

Όσο νωρίτερα εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί το Αλτσχάιμερ, τόσο το καλύτερο

Η Katie Skvarce, διευθύντρια επικοινωνίας για το κεφάλαιο Νοτιοδυτικά της Ερήμου της Ένωσης Αλτσχάιμερ, είπε ότι η νέα θεραπεία σηματοδοτεί ένα σημείο καμπής στον αγώνα κατά της νόσου.

Στην Αϊόβα, περίπου 66.000 άνθρωποι ζουν με Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με κρατικά στοιχεία. Περίπου 6,2 εκατομμύρια Αμερικανοί ηλικίας 65 ετών και άνω ζουν με τη νόσο, σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία της Ένωσης Αλτσχάιμερ.

Ο Skvarce τόνισε τη σημασία της παραμονής σε επαγρύπνηση για προειδοποιητικά σημάδια, όπως αλλαγές προσωπικότητας και μείωση της χωρικής επίγνωσης, επειδή όσο νωρίτερα ανιχνευτεί και αντιμετωπιστεί η ασθένεια, τόσο το καλύτερο.

Ο Zuendel – ενεργός εθελοντής για την Ένωση Αλτσχάιμερ – ονομάστηκε πρόσφατα ως ένα από τα 10 άτομα σε ολόκληρη τη χώρα ως μέρος μιας συμβουλευτικής ομάδας πρώιμου σταδίου για την ένωση. Βοηθά να υποστηρίξει και να ευαισθητοποιήσει για τη σημασία της έγκαιρης ανίχνευσης, η οποία είναι καίριας σημασίας ειδικά στην περίπτωση του Aduhelm, επειδή μόνο όσοι έχουν ήπια γνωστική έκπτωση και Αλτσχάιμερ πρώιμου σταδίου μπορούν να το λάβουν.

Η Mayberry είπε ότι η Vertis Health προσπαθεί να επεκτείνει τη θεραπεία και σε άλλους ασθενείς με Αλτσχάιμερ. Για να ξεκινήσει η διαδικασία για τους ενδιαφερόμενους ασθενείς, η κλινική θα συνεργαστεί με τους γιατρούς της για να καθορίσει την καταλληλότητα και να επιβλέπει τη θεραπεία, είπε ο Mayberry.

Η Virtis Health είναι ένας εθνικός πάροχος θεραπευτικών και διαγνωστικών υπηρεσιών και υποστήριξης για ασθενείς με περίπλοκες παθήσεις που απαιτούν εξειδικευμένα εγχύσιμα και ενέσιμα φάρμακα, δήλωσε η Teri Burgess, εκπρόσωπος της Virtis Health.

Οι ασθενείς που ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα για το φάρμακο μπορούν να επικοινωνήσουν με το Virtis Health στο 480-448-3999 ή να επισκεφτούν το www.virtishealth.com

Ο δημοσιογράφος της USA Today, Ken Alltucker, συνέβαλε σε αυτήν την έκθεση.

Προσεγγίστε τη δημοσιογράφο των έκτακτων ειδήσεων Salma Reyes στο Salma.Reyes@arizonarepublic.com ή στο Twitter @r_salma_

Ένας γιατρός που απολύθηκε αφού αξιωματούχοι δημόσιας υγείας της περιοχής του Χιούστον τον κατηγόρησαν ότι έκλεψε φιαλίδια με εμβόλιο COVID-19 για να χορηγήσει στην οικογένεια και τους φίλους, μήνυσε την κομητεία την Τρίτη, κατηγορώντας την ότι έκανε διακρίσεις εις βάρος των Νοτιοασιατών και εξέδωσε παραπληροφόρηση για αυτόν.

Η μήνυση που κατατέθηκε για λογαριασμό του γιατρού Χασάν Γκοκάλ ζητά απροσδιόριστη αποζημίωση.

Ο Gokal είπε ότι ο προϊστάμενός του στο τμήμα Δημόσιας Υγείας της κομητείας Harris και ένας εκπρόσωπος από το γραφείο ανθρώπινου δυναμικού του τμήματος τον κατηγόρησαν ότι έδωσε το εμβόλιο σε πάρα πολλούς ανθρώπους νοτιοασιατικής καταγωγής ή καταγωγής αργά την πρώτη νύχτα της κυκλοφορίας του εμβολίου Moderna σε μια βόρεια κομητεία Χάρις πάρκινγκ τον περασμένο Δεκέμβριο. Όλοι οι παρόντες είχαν εμβολιαστεί και είχαν απομείνει 10 δόσεις.

Κανένας από τους εθελοντές και την αστυνομία δεν τους ήθελε, είπε ο Γκόκαλ, οπότε τηλεφώνησε αργά το βράδυ σε άτομα που γνώριζε, ακόμη και στη σύζυγό του, που ήταν επιλέξιμες να λάβουν τις δόσεις. «Επομένως, εκείνο το βράδυ, πραγματικά γύρισα για να βεβαιωθώ ότι είχαν χορηγηθεί όλες αυτές οι 10 δόσεις», είπε.

Περισσότερα:Οι Αμερικανοί πεθαίνουν με σχεδόν 10πλάσιο ρυθμό από τον Ιούλιο. Οι ΗΠΑ θα παράσχουν 500 εκατομμύρια περισσότερες δόσεις στις αναπτυσσόμενες χώρες: ενημερώσεις για τον COVID-19

Περισσότερα:Μια βασική επιτροπή CDC συνεδριάζει σήμερα για να αποφασίσει: Ποιος πρέπει να πάρει πρώτος ενισχυτές για τον COVID-19;

«Δεν υπήρχε ούτε ένα άτομο που απορρίφθηκε (για τον εμβολιασμό) που να κινδύνευε να το κάνει», είπε ο Μάικλ Κίλινγκσγουορθ, δικηγόρος του Γκόκαλ.

Ο Gokal είπε ότι ανέφερε τακτικά και τεκμηριώνει αυτό που έκανε. Είπε ότι του είπαν, «Α, το παραδέχεσαι; Άρα, απολύθηκες».

Το συμβούλιο ιατρικών αδειών τον είχε καθαρίσει πολύ νωρίτερα και μπόρεσε να συνεχίσει να ασκεί την ιατρική έκτακτης ανάγκης στα νοσοκομεία της περιοχής του Χιούστον.

Ένας εκπρόσωπος του Εισαγγελέα της κομητείας Χάρις παρέπεμψε αιτήματα για απάντηση στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας, το οποίο δεν απέδωσε αμέσως μήνυμα.

Η Johnson & Johnson δημοσίευσε νέα δεδομένα την Τρίτη, τα οποία δείχνουν μια αναμνηστική δόση του εμβολίου της που χορηγήθηκε δύο μήνες μετά το εμβόλιο μίας δόσης παρέχει 94% προστασία από μέτρια έως σοβαρά συμπτώματα COVID-19.

Η J&J, επικαλούμενη τρεις μελέτες για το εμβόλιο, είπε ότι το αναμνηστικό εμβόλιο προσφέρει 100% προστασία από σοβαρά ή κρίσιμα συμπτώματα, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση. Μια αναμνηστική δόση που χορηγείται έξι μήνες μετά τη μεμονωμένη λήψη παρέχει ακόμη μεγαλύτερη προστασία, είπε η εταιρεία. Τα αποτελέσματα συμφωνούν με δεδομένα από μελέτες των εμβολίων Moderna και Pfizer-BioNTech.

Το εμβόλιο μιας δόσης J&J από μόνο του έχει βρεθεί ότι είναι 66% προστατευτικό έναντι της μέτριας έως σοβαρής νόσου συνολικά παγκοσμίως και 72% προστατευτικό στις ΗΠΑ

«Ένα εμβόλιο για τον COVID-19 με ένα εμβόλιο που είναι εύκολο στη χρήση, τη διανομή και τη χορήγηση και που παρέχει ισχυρή και μακροχρόνια προστασία είναι ζωτικής σημασίας για τον εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού», δήλωσε ο Δρ. Paul Stoffels, επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Johnson & Johnson. . «Μια ενισχυτική βολή αυξάνει περαιτέρω την προστασία έναντι του COVID-19 και αναμένεται να παρατείνει σημαντικά τη διάρκεια της προστασίας».

Τα δεδομένα έρχονται αμέσως μετά την ανακοίνωση της Pfizer-BioNTech που δημοσίευσε τα αποτελέσματα από μια μελέτη που δείχνει ότι τα εμβόλιά τους είναι ασφαλή και αποτελεσματικά για παιδιά 5 έως 11 ετών στο ένα τρίτο της δόσης που χρησιμοποιείται σε εφήβους και ενήλικες.

Επίσης στις ειδήσεις:

►Οι οπαδοί της Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ του ΝΒΑ θα πρέπει να προσκομίσουν απόδειξη εμβολιασμού για τον COVID-19 ή αρνητικό τεστ για να παρακολουθήσουν αυτοπροσώπως τους αγώνες, ανακοίνωσε η ομάδα την Τρίτη.

►Τζάκσον του Μισισιπή, ο δήμαρχος Antar Lumumba υπέγραψε εκτελεστικό διάταγμα με το οποίο ορίζεται προθεσμία έως τις 15 Οκτωβρίου στους εργαζόμενους της πόλης να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί κατά του COVID-19. Όσοι δεν το κάνουν πρέπει να υποβάλλονται σε εβδομαδιαίες δοκιμές με δικά τους έξοδα.

Contents